7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаСупер Везенков подобри личен рекорд, вдъхнови Олимпиакос в Берлин (видео)

Супер Везенков подобри личен рекорд, вдъхнови Олимпиакос в Берлин (видео)

Крилото избухна с 31 точки срещу АЛБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков се отличи със страхотни изяви в Евролигата. Българинът бе с основна заслуга за триумфа на Олимпиакос над АЛБА Берлин с 84:80 при визитата му в Германия. Двубоят бе от 30 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило наниза рекордните за себе си в Евролигата с Олимпиакос 31 точки. При стрелбата си националът бе 4/9 от средно разстояние, 6/7 от тройката и 5/5 от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си той остави още 10 борби, оформяйки втория си дабъл-дабъл, допълнени от 3 откраднати топки и 1 чадър за 27 минути.

От неговите съотборници Костас Слукас се отчете с 14 точки и 6 асистенции.

Пейтън Сива бе най-резултатен за АЛБА Берлин с 14 точки и 7 асистенции. Бен Лемънс остана с 13.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Везенков и компания изоставаха с 5 точки след едно полувреме игра, но се вдигнаха на щурм след паузата. Гръцкият гранд стигна до пълен обрат през последната четвърт, а българинът вкара 11 от общо 22-те му точки, за да сложи точка на спора с крайното 84:80.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: „Червено-белите“ вече са с баланс от 14-16, като заемат 12-то място в класирането. Германците пък са с 11 успеха и 19 поражения и са 15-ти.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 март Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу Фенербахче, а АЛБА Берлин ще спори с Барселона. 

СТАТИСТИКА ОТ АЛБА БЕРЛИН – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."
- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани