6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Балкан пребори Ямбол и отива на полуфинал за сблъсък...

КУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Балкан пребори Ямбол и отива на полуфинал за сблъсък с Левски

Ботевградчани със силен финален щурм в последния 1/4-финал в турнира за Купата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан е последният полуфиналист в турнира за Купата на България. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич подчини коравия състав на Ямбол след 90:79 в четвъртия мач от 1/4-финалите в надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Дивон Уошингтън даде тон на Балкан с 22 точки и 6 борби. Крисчън Джоунс добави 17 и 11 борби. Дерик Маркс завърши с 16 точки.

Константин Тошков бе най-резултатен за Ямбол с 16 точки. Джеремая Пейдж се разписа с 15 и 5 асистенции. Тадж Ридли и Кръстан Кръстанов вкараха по 14 точки, като вторият грабна и 13 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините на турнира стартираха ударно и чрез Крисчън Джоунс, Амад Рори и Дерик Маркс излязоха напред с 11:2. Ямболии обаче не се дадоха и чрез Константин Тошков, Тадж Ридли, Джеремая Пейдж и Кръстан Кръстанов обърнаха до 16:13. Последваха няколко смени на водачеството преди Дивон Уошингтън да постави на таблото 23:19 в полза на Балкан. През втория период ботевградчани увеличиха аванса си до 8 точки чрез Амад Рори и Дивон Уошингтън за 28:21. Ямбол отвърна чрез Алонзо Кембъл, Марин Маринов и Джеремая Пейдж за 28:29, но „зелените“ държаха нещата под контрол чрез Крисчън Джоунс, Димитър Димитров и Крис Минков за 37:31. Дерик Маркс с две тройки пък се включи в шоуто за 43:31, а Константин Тошков бе последният, който се разписа за Ямбол през първото полувреме, фиксирайки 34:44.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата селекцията на Тони Дечев започна със серия от 14-2, дело на Константин Тошков, Кръстан Кръстанов, Александър Матушев, Джеремая Пейдж и Тадж Ридли, за да стигне до нов обрат за 48:46. Последваха няколко успешни акции и от двете страни преди Крис Минков, Николай Грозев и Дивон Уошингтън с три далечни снаряда да изведат Балкан отново на лидерска позиция за 61:52. Александър Матушев, Тадж Ридли и Алонзо Кембъл не сбъркаха за 60:64 след 30 минути. През последната четвърт ямболии се доближиха на 2 точки, но Балкан се вдигна и чрез Крисчън Джоунс, Дерик Маркс и Дивон Уошингтън направи 76:66. До финалната сирена въпреки опитите на тима от Града край река Тунджа да се върне, ботевградчани не изпуснаха инициативата и стигнаха до успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (26 март) от 20.00 ч. Балкан ще се изправи срещу Левски във втория 1/2-финал за Купата на България.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани