16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАСтеф Къри с първа награда за MVP в Мача на звездите в...

Стеф Къри с първа награда за MVP в Мача на звездите в НБА (видео)

Гардът навъртя общо 50 точки в демонстративното събитие, дошли след рекордните 16 тройки

Най-добрият стрелец на всички времена в НБА Стеф Къри се погрижи да постави името си и сред рекордьорите в Мача на звездите отвъд океана. 33-годишният баскетболист се развихри в Кливланд и заслужи първата си награда за MVP в демонстративното събитие. Това се случи при осмото му участие в него.

Стеф Къри се превърна в реализатор №1 за Отбор Леброн, след като навъртя 50 точки в срещата плюс 5 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка и 2 чадъра за 36 минути. При стрелбата си от игра 3-кратният шампион в НБА бе 17/30, включително впечатляващите 16 тройки, което е рекорд за Мача на звездите. Неговият тим победи със 163:160.

Стеф Къри не спря дотук и достигна до още две постижения – най-много тройки в една четвърт (6) и най-много точни стрелби от далечна дистанция за едно полувреме (8). Лидерът на Голдън Стейт имаше и допълнителна мотивация, тъй като ще дари по $1000 за всяка точка, по $3000 всяка тройка и $10 000, ако стане Най-полезен играч в Мача на звездите. Средствата на обща стойност $108 000 ще отидат в помощ на училища в района на Кливланд.

Стеф Къри, който по-рано този сезон подобри рекорда на Рей Алън за най-много отбелязани тройки в НБА, стана част от юбилейния отбор на лигата по случай 75-тата й годишнина. Той бе почетен със специална церемония по време на почивката на Мача на звездите.

Стеф Къри избухна с рекорд от 16 тройки, Леброн Джеймс вкара победния кош в Мача на звездите в НБА (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани