20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАСтеф Къри задвижи мотора на Голдън Стейт към полуфиналите на Запад (видео)

Стеф Къри задвижи мотора на Голдън Стейт към полуфиналите на Запад (видео)

Уориърс взеха решителния седми мач в серията срещу Сакраменто след историческо постижение на гарда

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Стеф Къри демонстрира за пореден път класата си и изстреля Голдън Стейт до полуфинал в Западната конференция на НБА. Шампионите триумфираха в решителния седми мач от серията срещу Сакраменто със 120:100 като гости и приключиха този спор с 4-3 победи.

И ОЩЕ: 4-кратният шампион в НБА стана играчът с най-много точки в седми двубой в историята. Стеф Къри остави на сметката на победителите 50 точки, след като бе 20/38 при стрелбата си от игра, включително 7/18 от тройката, плюс 3/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

НАЙ-ДОБРИ: MVP на финалите в най-силното първенство в света през 2021/2022 допълни статистиката си с 8 борби и 6 асистенции. Андрю Уигинс добави 17 и 7 борби. Клей Томпсън финишира с 16 точки и 5 борби.

Домантас Сабонис бе най-добър за Сакраменто с 22 точки, 8 борби и 7 асистенции. Ди`Арън Фокс се отчете с 16 и 6 асистенции. Терънс Дейвис и Малик Монк останаха с по 14 точки, като последният овладя и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Селекцията на Стив Кър изнесе силно второ полувреме, в което наниза общо 64 срещу 42 точки за Кингс. Уориърс грабнаха общо 55 борби срещу 49 за съперника. Освен това, Голдън Стейт направи 25 асистенции срещу 21 за Сакраменто.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите на Запад Голдън Стейт ще излезе срещу Лос Анджелис Лейкърс. В серията ще се играе до четири успеха от седем срещи. Мач №1 ще бъде на 3 май.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани