18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНационални отбориСтанаха ясни вероятните съперници на националите в предквалификациите за европейското

Станаха ясни вероятните съперници на националите в предквалификациите за европейското

България в една урна с Хърватия, Румъния и Швейцария за жребия, който ще бъде на 25 април

Жребият за третия кръг на предквалификациите на европейското първенство през 2025 г. ще се проведе на 25 април (вторник), обявиха от ФИБА. Церемонията ще бъде предавана на живо в официалния YouTube канал на международната централа от 15.00 ч. българско време.

Националният отбор на България е в първа урна заедно с Хърватия, Румъния и Швейцария. Във втора урна са Дания, Словакия, Австрия и Люксембург, а в трета Косово, Норвегия, Ирландия и Албания.

12-те тима ще бъдат разделени в четири групи от по три отбора, а мачовете ще се играят на разменено гостуване. Третият кръг на предварителните квалификации ще се проведе от 19 юли до 5 август.

Тъй като България и Хърватия също ще участват в предолимпийските квалификационни турнири на ФИБА през август тази година, тези два национални отбора и другите отбори в съответната урна ще получат предварително съответните състезателни номера. Това е с цел да няма мач в последния игрови ден, което ще позволи повече почивка между състезанията.

Четири отбора, които са победители във всяка група, ще се присъединят към четирите тима от втория кръг, за да запълнят списъка от 32 състава за квалификациите заедно с 24-те отбора, които са играли във втория кръг на европейските квалификации за световното първенство.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани