6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаСпартак с третото най-добро постижение по отбелязани тройки в Европейската северна лига

Спартак с третото най-добро постижение по отбелязани тройки в Европейската северна лига

Плевенчани навъртяха 16 точни стрелби зад дъгата срещу Бристол Флайърс

Спартак се завърна в евротурнирите след 15-годишна пауза. Плевенчани нанизаха общо 16 тройки от 36 опита при загубата от Бристол Флайърс със 73:90 в среща от група А на Европейската северна лига.

16-те точни стрелби от далечна дистанция на отбора на Любо Минчев са третото най-добро постижение по отбелязани тройки в историята на турнира. Това информират от официалния сайт на надпреварата.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

В срещата срещу Бристол Флайърс капитанът на Спартак Станимир Маринов бе безгрешен зад дъгата – 5/5, приключвайки двубоя с общо 15 точки. Николай Стоянов също нямаше пропуск в стрелбата от тройката – 4/4 и бе най-добър с 18 точки. С по 2 тройки в срещата се отчетоха Джон’Ил Фъджет и Родни Първис, а с по 1 приключиха Цветомир Чернокожев, Андрю Гордън и Константин Тошков.

Следващият мач на Спартак Плевен в Европейската северна лига ще бъде на 7 ноември. Тогава селекцията на Любо Минчев ще гостува на Тарту Рок.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани