9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияПетър Златанович: Искам повече в нападение

Петър Златанович: Искам повече в нападение

Не трябва да позволяваме подобни спадове, бе мнението на треньора на Балкан

В отбора надделява това, че имаме мач от ФИБА Къп в сряда и всеки се опитва да спести сили, за да бъде свеж за него от гледна точка на физиката. Нормално беше Рилски да намали разликата. Този тим разполага с добри играчи и тепърва ще прогресира. Естествено, ние не трябва да позволяваме подобни спадове, но се случи„, заяви треньорът на Балкан Петър Златанович след успеха над Рилски спортист с 81:70 в едно от дербитата на кръга в НБЛ. 

Когато си сам, трябва да стреляш. Ок, имахме добър процент от тройката през първото полувреме, както се случи и на срещата с Алба Фехервар в Унгария. В края на двубоя обаче имахме между 26 или 28%. В този мач записахме 44%, което е извънредно. Когато разполагаш с подобен процент от далечна дистанция, е нормално да спечелиш. Аз съм доволен от това как върви нашето нападение“, добави наставникът на шампионите, които са с баланс от 3-1 в първенството този сезон. 

След паузата играчите влязоха по-мързеливо, защото знаят, че ги чака мач в сряда. Тук идва моята работа, трябва да им обясня, че във всяка среща се играе максимално през цялото време. Да, влязоха младите момчета, тепърва ще продължават, когато получат шанс“, каза още той. 

Смятам, че точките под коша са чиста борба. Да, трябва да имаш опит, за да се наместиш и да загърбваш. Става дума за борба и желание. Който има повече желание, той печели борбата. Точно заради това привлякохме Малик Топин, но искам повече в нападение. Не мисля, че ще видим в игра Илиян Пищиков за следващия мач. Надявам се това да се случи през следващия уикенд, но ще видим“, завърши Петър Златанович. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани