Любо Минчев: Хвалбите по-нататък

Не очаквах подобен старт на мача, заяви треньорът на Спартак

319

„Не очаквах подобен старт на мача. Ако трябва да съм честен, независимо, че познавам играчите като индивидуалности, всичко беше на сляпо от гледна точка на това как ще играем и какво ще направим. Когато дойдат двама нови играчи, това дава допълнителен стимул на играчите, които са тук да видят, че отборът става по-добър, но синхронът, взаимодействията и изискванията към тях оказват влияние. Родни Първис пристигна от САЩ, личи си, че бързо се уморява. Това оказва негативно влияние върху него. За мен всичко бе притеснително на базата на това, че не знаех как играчите ще си взаимодействат, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след успеха над Академик с 97:71 в мач от 1 кръг в НБЛ през новия сезон.

„Родни Първис и Андрю Гордън играха под мое ръководство в Трепча, просто нямахме финансовата възможност да привлечем и първия през лятото, защото той бе на съвсем различно ниво. Може би сега е по-достъпен за нас, тъй като сезонът започна. Харесвам го, имахме много добра комуникация с Първис в Трепча. Радвам се, че дойде. Карти Ер‘Гордън не успя да си извади паспорт, чаках го до последно. Извадихме късмет с привличането на Брайънт Томас, тъй като го взехме в последния момент. Момчето има потенциал и се радвам, че мога да работя с него, добави наставникът на плевенчани.

„Нямаше как да завъртя състава така, че да има още един креативен баскетболист. Не е нормално Родни, който е дошъл преди три дни, да започне в стартовата петица. Имаше тактика, никой нямаше да се разсърди, но важното беше да започнат тези, които са тренирали заедно. Няма да хваля Константин Тошков. Похвалих моите баскетболисти след първата част и във втората допуснаха 10 грешки. Хвалбите по-нататък“, каза още специалистът.

Смятам, че Джон‘Ил Фъджет ще бъде готов за следващия мач. Тренира с нас и ще се разчита на него. Той е по-напред със своето възстановяване, докато се оправи Джулиън Люис. Когато се оправи и вторият, той също ще се включи в тренировъчния процес. Разучили сме Бристъл Флайърс за първата ни среща от Европейската северна лига. Те разполагат с доста атлетични баскетболисти и играят на много голяма скорост. Не съм наблюдавал дебюта на Миньор 2015 в НБЛ, имаме мач с Бристъл, който ме интересува“, завърши Любо Минчев.

Предишна статияСпартак с летящ старт на сезона в НБЛ (видео)
Следваща статияНиколай Стоянов: Излязохме да си свършим работата
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."