12.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияСпартак спря негативна серия след обрат от -16 точки в София (видео)

Спартак спря негативна серия след обрат от -16 точки в София (видео)

Плевенчани с победа №11 в родния елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак прекъсна серията си от три поредни загуби в НБЛ, след като заличи пасив от 16 точки. В столичната зала „Триадица“ отборът на Любо Минчев обърна Левски след 86:85 като гост в драматичен мач от 24 кръг в родния елит. Плевенчани са с баланс от 11-11 и са шести в класирането, докато селекцията на Димитър Ангелов има 12 успеха и 10 поражения на 5-то място.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Стоянов даде тон на Спартак с 18 точки и 5 асистенции. По 16 добавиха Семаджи Хейнс-Джоунс (7 асистенции) и Седариан Рейнс (10 борби). Цветомир Чернокожев се отчете с 12 точки и 9 борби.

Алън Арнет завърши с 19 точки за Левски. Джон Флорвиъс също стигна до дабъл-дабъл – 18 и 11 борби. Николай Михайлов вкара 16 точки. Асен Великов остана с 14 и 6 асистенции.

И ОЩЕ: Дебют с екипа на столичани направи Серхий Павлов, който получи 13 минути в игра, в които регистрира 8 точки, 1 борба и чадър.

КЛЮЧЪТ: Левски си гарантира двуцифрен аванс през първото полувреме, воден от Асен Великов, Николай Михайлов и Алън Арнет. Въпреки опитите на Седариан Рейнс и Цветомир Чернокожев да държат Спартак близо до съперника, след 20 минути игра на таблото бе изписано 48:35 в полза на домакините.

След паузата плевенчани отговориха чрез Николай Стоянов, Седариан Рейнс и Цветомир Чернокожев, за да сведат пасива си до 8 точки. Тройка на Момчил Кадиев бе достатъчна за 68:58 в полза на столичани в края на третия период. В последната четвърт Николай Маринов, Седариан Рейнс и Мартин Маринов доближиха Спартак на 2 точки – 71:73. Левски направи серия от 10-2, дело на Джон Флорвиъс, Асен Великов и Алън Арнет за 83:73. Плевенчани не се отказаха и чрез Николай Стоянов и Семаджи Хейнс-Джоунс стигнаха до пълен обрат за 86:85 0.6 секунди преди сирената. Това бе всичко в тази среща.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 март отборът от Плевен ще приеме Берое, докато Левски ще почива в следващия кръг в НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани