11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияРилски спортист мина през трилър с продължение, но оцеля срещу Балкан (видео)

Рилски спортист мина през трилър с продължение, но оцеля срещу Балкан (видео)

Самоковци с 21-ви успех в шампионата през сезона

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист регистрира 21-вия си успех в НБЛ през този сезон. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров надви Балкан със 77:76 след трилър с продължение в дербито на 24 кръг в родния елит. Самоковци имат в актива си и 1 загуба, което ги поставя на върха в класирането, докато ботевградчани са втори с баланс от 16-5.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Янев приключи 24 точки и 6 борби за Рилски спортист. Чавдар Костов добави 17 и 6 борби. Деян Карамфилов се разписа с 10 точки, 5 борби и 6 асистенции.

Мануел Суарес бе най-добър за Балкан с 21 точки и 9 борби, но той не игра в продължението, след като изчерпа лимита си от фаулове. Димитър Димитров го последва с 19 и 5 борби. Павлин Иванов остана с 16 точки и 6 борби. Никос Дипларос направи 10 асистенции.

И ОЩЕ: Първи минути с екипа на „зелените“ изиграха Пол Джаксън и Денг Адел, като първият откри и сметката си с 6 точки.

КЛЮЧЪТ: Двата отбора се захапаха още от началото, като смяната на водачеството бе честа в голяма част от първото полувреме. В средата на втория период обаче Илиян Пищиков, Мануел Суарес, Николай Грозев и Димитър Димитров изведоха Балкан до аванс от 9 точки, което се оказа достатъчно за 45:37 в полза на гостите на голямата почивка.  

След паузата ботевградчани започнаха със серия от 6-0, дело на Димитър Димитров и Мануел Суарес, за преднина от 14 точки. Опитът на Александър Янев и Чавдар Костов обаче си каза думата и Рилски свали разликата до 6 точки. Деян Карамфилов също помогна за 57:60 след 30 минути игра. В четвъртия период на редовното време надлъгването продължи преди Никос Дипларос да отбележи за 65:63. Последваха два успешни наказателни удара на Деян Карамфилов за 65:65, с което той прати мача в продължение.

В допълнителните 5 минути Балкан дръпна с 5 точки чрез Димитър Димитров. От другата страна Александър Янев и Брандън Рандълъф не сбъркаха и фиксираха равенство за 72:72. Павлин Иванов даде глътка въздух на шампионите за 74:72, но далечен снаряд на Чавдар Костов изведе носителя на Купата на България напред със 75:74 37 секунди преди сирената. Димитър Димитров бе точен за 76:75, след като Павлин Иванов изби топката от ръцете на Чавдар Костов. Отсъден фаул на Димитров даде възможност на Брандън Рандълф да застане на фаул линията, като последният не вкара на два пъти, за да оформи крайното 77:76 за своя тим. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 март Рилски спортист ще бъде домакин на Черноморец, докато същия ден Балкан ще спори у дома с ЦСКА. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани