6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСпартак спечели дуела срещу шампиона (видео)

Спартак спечели дуела срещу шампиона (видео)

18-та победа за тима на Любо Минчев в НБЛ този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак записа 18-та победа в НБЛ този сезон. На свой терен плевенчани надвиха Балкан с 90:81 в първия двубой от 24 кръг в родния елит. Отборът на Любо Минчев има в актива си и 6 поражения, докато „зелените“ са с баланс от 14-9.

И ОЩЕ: В игра за „синьо-белите“ се завърна Николай Стоянов, който пропусна един мач, заради травма в рамото. За ботевградчани дебют направи Ерик Адамс.

НАЙ-ДОБРИ: Талиб Занна и Алекс Ломакс вкараха по 17 точки за Спартак, като първият овладя и 11 борби за дабъл-дабъл. Цветомир Чернокожев и Николай Стоянов добавиха по 15, като първият грабна и 8 борби. Константин Тошков се отчете с 11 точки. Джулиъс Люис финишира с 10 и 5 борби.

Димитър Димитров бе най-добър за Балкан с 18 точки. Йордан Минчев също стигна до двойните показатели – 17 и 12 борби. Илиян Пищиков остави срещу името си 13 точки. Сюприйм Ханна остана с 11 и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало Спартак излезе напред с 11:7 след 5 поредни точки на Константин Тошков и Талиб Занна. Балкан отвърна чрез Мартин Сотиров и Илиян Пищиков за 14:13 в своя полза. Плевенчани обаче бяха напред в края на първата част, водени от Николай Стоянов и Алекс Ломакс, за 22:18.

През втория период домакините направиха серия от 17-6, дело на Талиб Занна, Алекс Ломакс и Николай Стоянов, за да дръпнат с 39:24. Шампионите обаче се вдигнаха и чрез Сюприйм Ханна, Илиян Пищиков, Георги Герганов и Димитър Димитров сведоха пасива си до 38:47.

След паузата гостите се доближиха на 2 точки за 59:61 чрез Йордан Минчев, Илиян Пищиков и Димитър Димитров. Спартак все пак удържаше лидерството чрез Константин Тошков, Алекс Ломакс и Цветомир Чернокожев за 64:59.

В последните 10 минути ботевградчани обърнаха с 6 безответни точки за 65:64. Надлъгването продължи преди Талиб Занна да отбележи от фаул линията за 76:73 след второто техническо нарушение, отсъдено на пейката на Балкан. Сюприйм Ханна не сбърка за 76:77. Тройка на Цветомир Чернокожев вдигна феновете в залата на крака за 80:76, а след това успешен наказателен удар на Николай Стоянов изпрати плевенчани напред с 5 точки. Константин Тошков и Алекс Ломакс подпечатаха успеха на Спартак с крайното 90:81.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 март Балкан ще играе срещу Черно море Тича, докато ден по-късно Спартак ще има визита на Рилски спортист. 

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – БАЛКАН

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани