18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Изковахме победата в края, когато мачът беше равен

Любо Минчев: Изковахме победата в края, когато мачът беше равен

Трябва да обърнем внимание на организацията и да се подобрим в този аспект, заяви треньорът на Спартак

Изковахме победата в края, когато мачът беше равен. Откраднахме няколко топки, а съперникът направи грешки, от които ние се възползвахме и отбелязахме на контраатаки. Там успяхме да вдигнем разликата между 4 и 6 точки, както и да контролираме срещата в последните 2 минути. С изключение на преднината, която направихме първоначално, двубоят вървеше равностойно. След това нападението бе по-слабата ни страна от гледна точка на организацията и позволихме на гостите да се върнат след бързи атаки„, заяви треньорът на Спартак Любомир Минчев след успеха над Балкан с 90:81 в първия мач от 24 кръг в НБЛ. 

„Характерът е едно, а организацията и изпълнението на нападението е съвсем друго. От тази гледна точка може да се желае доста и всеки може да се подобрява, но специално в този мач съставът се обърка малко или много, защото Родни Първис се контузи. Джулиън Люис не е играл много време и все още не е в най-добрия си ритъм. Трябва да обърнем внимание на организацията и да се подобрим в този аспект, защото оттам тръгнаха нашите проблеми, каза още наставникът на плевенчани, които са с баланс от 18-6 в родния елит. 

Доволен съм от присъствието на Талиб Занна и Алекс Ломакс. Първият отвори мача много добре, беше много голям проблем за Балкан. Смятам, че той доста ни помогна, през второто полувреме се усещаше неговата липса. При нас ситуацията е такава, че няколко излизат и един се връща. Не знам как да коментирам това нещо. Цветомир Чернокожев получи удар в рамото, Джулиън също, но при него ситуацията не е толкова сериозна. Брайънт Томас навехна глезен, не съм сигурен колко време ще отсъства, тепърва ще разберем. Не знам за следващия мач на кого ще можем да разчитаме, ще разберем утре“, каза още той. 

„Не вярвам да видим и Станимир Маринов за следващата среща. Не мога да кажа дали ще бъде готов и за Купата на България. Първите мачове на една Финална осмица винаги са по-трудни. Ние се водим фаворит и напрежението ще бъде при нас, докато Ямбол няма какво да губи и ще играе освободено. Ние вече загубихме в Ямбол, това може да ни помогне за Купата в Бургас и да няма отпускане. Имаме първо един мач преди това, нека да видим кой ще оздравее. Не искам да имам предварителни нагласи относно Финалната осмица в Бургас. Говоря за натиск към играчите и какво трябва да направим. Това не го обичам“, обясни Любо Минчев. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани