5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияСпартак Плевен си върна на Черно море Тича (видео)

Спартак Плевен си върна на Черно море Тича (видео)

Тимът на Александър Дяковски с втора победа като гост в НБЛ през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак Плевен завоюва втора победа като гост в НБЛ през този сезон. Селекцията на Александър Дяковски се наложи над Черно море Тича със 77:66 при визитата си във Варна, в мач от 13 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Маринчешки свърши доста работа за Спартак и бе близо до трипъл-дабъл – 17 точки, 14 борби и 7 асистенции. Мартин Маринов добави 15, като бе 5/8 от тройката. Любен Пасков и Цветослав Острев приключиха съответно с по 14 и 11 точки.

Александър Милов бе най-резултатен за Черно море Тича с 20 точки, като 15 от тях преди почивката. Михаил Молдов вкара 15. Мартин Коцев и Александър Стойков останаха съответно с по 13 и 12 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Двата състава си размениха по една четвърт през първото полувреме, което приключи с крехък аванс за гостите след 39:37. След паузата Спартак дръпна с 56:48 чрез Димитър Маринчешки, Мартин Маринов и Цветослав Острев. Михаил Молдов пък сложи край на третата четвърт с кош за 50:56. През последните 10 минути чрез Александър Стойков и Мартин Коцев варненци на два пъти се доближаваха на 4 точки, но Спартак не се забави и си върна преднината, за да стигне до крайното 77:66.

И ОЩЕ: Така плевенчани си отмъстиха на съперника за загубата в Плевен през декември със 71:92. Тимът от Града под Панорамата е с баланс от 3-8, колкото има и Ямбол. Варненци пак са с 2 успеха и 10 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 януари Спартак Плевен ще приеме лидера в класирането Рилски спортист, а Черно море Тича ще гостува на Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани