11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаСолиден редовен сезон и ефективен Карл-Йохан Липс дърпат Балкан напред във ФИБА...

Солиден редовен сезон и ефективен Карл-Йохан Липс дърпат Балкан напред във ФИБА Къп

От втората по сила надпревара, организирана от международната централа, обърнаха внимание на българския шампион

Ден преди да стартира участието на Балкан във втората фаза на ФИБА Къп от официалния сайт на турнира направиха оценка на представянето на всички участници до момента. Шампионът на България се отличи със солидно представяне в първата фаза, като спечели групата си с баланс от 3-1.

„Солиден редовен сезон за Балкан, който допусна само една загуба срещу Спортинг. Играчите на Петър Златанович демонстрираха успеваемост в стрелбата от тройката 33.8%, с балансирана ротация, в която четирима играчи имат двуцифрен точков актив“, се казва в анализа на ФИБА Къп за Балкан.

От втората по сила надпревара, организирана от международната централа, обърнаха внимание и на един от най-постоянните баскетболисти на „зелените“ Карл-Йохан Липс.

Българският тим има немалко играчи, които могат да бъдат активни във всеки един двубой и да донесат успех, но най-ефективният до този момент е Карл-Йохан Липс. Естонецът има средно по 15.5 точки и 10 борби в 4-те срещи на своя тим в турнира, допълнени от два мача с дабъл-дабъл“, пишат още от ФИБА Къп.

Балкан ще започне в Топ 16 с мач срещу португалския Порто. Срещата ще бъде утре (6 декември) от 19.00 ч. в „Арена Ботевград“ и ще бъде предавана пряко по TV1. Другите тимове в този поток са Билбао (Испания) и Гьотинген (Германия).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани