20.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоЕвропаСкандал след дербито Анадолу Ефес - Барселона (видео)

Скандал след дербито Анадолу Ефес – Барселона (видео)

Шарунас Ясикевичус обвини щаба на турския гранд, че тренировка на отбора му е била заснета тайно

Скандал разтресе последното дерби между Анадолу Ефес и Барселона в Евролигата. Срещата от 8 кръг се игра в Истанбул снощи и бе спечелена от настоящия носител на трофея в най-силната клубна надпревара на Стария континент с 96:86.

Анадолу Ефес удари Барселона (видео)

Всичко започна от разгорещения спор на треньора на каталунците Шарунас Ясикевичус с един от помощниците на Ергин Атаман в Ефес Томислав Миятович, състоял се след финалната сирена на двубоя. Според информация на BasketNews, 46-годишният литовец е обвинил домакините от турска страна в тайно заснемане на тренировка на Барселона.

„За каквото и да сме спорили остава между нас. Трябва да кажем някои неща понякога, когато вярваме в тях, и да продължим напред. Това, което му казах, всеки го разбира в тази игра. Но най-добрите неща остават между нас, треньорите“, заяви Шарас по повод случката.

Не закъсня и коментарът на Ергин Атаман за станалото:

„Шарас ми е приятел. Приканвам го да докаже своето твърдение, ако го направи, още днес ще подам оставка. Ако обаче не може да го направи, бих искал да се извини на моите помощници, да подаде оставка или да напусне Асоциацията на треньорите в Евролигата“, казва наставникът на Анадолу Ефес.

Неприятните моменти за MVP на Евробаскет 2003 на турска земя не свършиха дотук. Шарунас Ясикевичус изгони един своите играчи Никола Калинич по време на мача срещу Ефес. Това се случи в средата на третия период. Специалистът не бе никак доволен от защита на сърбина, като не пропусна да отбележи този факт по време на прекъсване. Това обаче не се хареса на баскетболиста, който отвърна на своя треньор и бе пратен в съблекалнята.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани