8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Сърбия наложи волята си над Литва и е на 1/2-финал...

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Сърбия наложи волята си над Литва и е на 1/2-финал (видео)

Богдан Богданович даде искрата за тима от западната ни съседка

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Сърбия е първият полуфиналист на световното първенство. В Манила отборът на Светислав Пешич се наложи над Литва с 87:68 в първия 1/4-финал на шампионата на планетата.

НАЙ-ДОБРИ: Богдан Богданович даде искрата на Сърбия с 21 точки. Филип Петрушев добави 17 и 6 борби. Стефан Йович се отчете с 11 точки и 5 борби.

Тадас Седекерскис бе най-резултатен за Литва с 14 точки и 9 борби. Рокас Йокубайтис се разписа с 13 и 9 асистенции. С по 11 точки останаха Игнас Браздейкис и Йонас Валанчиунас.

КЛЮЧЪТ: Сърбите наложиха своето темпо във втория период, който спечелиха с 25:13, за да дръпнат с 49:38, водени от Богдан Богданович. След паузата литовците намалиха пасива си до 5 точки – 47:52, но селекцията от западната ни съседка отвърна чрез Никола Йович и Стефан Йович, за да увеличи аванса си до 73:55 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/2-финалите Сърбия ще играе срещу победителя от Канада/Словения. Срещата ще бъде на 8 септември. За Литва пък предстоят мачове за разпределение на местата от 5-то до 8-мо.

СТАТИСТИКА ОТ ЛИТВА – СЪРБИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани