20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Литва с идеалното 3-0 след първия етап (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Литва с идеалното 3-0 след първия етап (видео)

Сребърният медалист от Евробаскет 2015 укроти Черна гора и финишира на върха в група D

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Литва ликува в група D на световното първенство, записвайки трети пореден успех. В Манила селекцията на Казис Максвитис не остави шансове на Черна гора след 91:71 в последния си мач от първата фаза на шампионата на планетата.

И ОЩЕ: Литовците продължават без поражение в турнира след 3-0, докато тимът на Бошко Радович приключва на второ място в този поток с 2-1.

НАЙ-ДОБРИ: Изгряващата звезда в Евролигата за 2021/2022 Рокас Йокубайтис поведе колоната на реализаторите за Литва с 19 точки, 5 борби и 6 асистенции. Миндаугас Кузминскас се отчете с 15. Йонас Валанчиунас приключи с 11 точки и 8 борби.

Центърът на Чикаго в НБА Никола Вучевич бе най-резултатен за Черна гора с 19 точки. По 13 отбелязаха Марко Симонович и Кендрик Пери, като първият грабна и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: С аванс от 8 точки след едно полувреме литовците започнаха третия период със серия от 8-2, вдъхновена от Рокас Йокубайтис, за да стигнат до 56:42. Черногорците все пак отвърнаха, за да свалят пасива си до 10 точки, но сребърният медалист от Евробаскет 2015 отново се отдръпна след 10-2 за 18 точки преднина. До финалната сирена Литва не изпусна контрола.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Литва ще играе в група J на световното първенство, заедно с Черна гора, както и с първите два отбора от група C.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНА ГОРА – ЛИТВА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани