19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО: Джош Гиди изстреля Австралия в Топ 16 (видео)

СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО: Джош Гиди изстреля Австралия в Топ 16 (видео)

Бронзовият медалист от последната Олимпиада не остави съмнение в класата си срещу Япония

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Австралия продължава в следващата фаза на световното първенство. Момчетата на Брайън Гурджиан спечелиха директната битка за второто място в група Е на турнира срещу Япония след 109:89 в среща, която се игра в Окинава.

И ОЩЕ: Бумърс финишират втори в своя поток с баланс от 2-1, докато японците са трети с 1 победа и 2 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Гардът на Оклахома в НБА Джош Гиди се развихри за Австралия днес и навъртя на сметката си 26 точки и 11 асистенции за дабъл-дабъл плюс 5 борби. Кзейвиър Кукс добави 24 и 16 борби. Играчът на Далас Джош Грийн се отчете с 15 точки.

Джошуа Хокинсън бе най-добър за Япония с 33 точки и 7 борби. Юта Уатанабе се разписа с 24 и 7 борби. Юки Тогаши остана с 14 точки и 7 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Aвстралия поведе още в началото, като не изпусна лидерството нито веднъж и не остави съмнение в класата си. Джош Гиди и компания дори стигнаха до преднина от 27 точки, използвайки предимството си под двата ринга и финиширайки с общо 44 борби. В допълнение, бронзовите медалисти от последната Олимпиада направиха и 31 асистенции.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Австралия отново ще бъде в група с Германия в следващия етап, като резултатите от първия се зачитат. В същия поток ще бъдат и първите два тима от група F.

СТАТИСТИКА ОТ АВСТРАЛИЯ – ЯПОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани