19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Литва първа удари САЩ (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Литва първа удари САЩ (видео)

Отборът на Казис Максвитис ще влезе в елиминациите без поражение

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Литва стана първият отбор, победил САЩ на световното първенство. В Манила двата състава си спретнаха дуел по надстрелване, в който триумфира отборът на Казис Максвитис след 110:104. Срещата бе последна от група J на шампионата на планетата.

И ОЩЕ: Литовците продължават напред към елиминациите без загуба с баланс от 5-0, докато американците са втори в този поток с 4 успеха и 1 поражение.

НАЙ-ДОБРИ: Вайдас Карининяускас наниза 15 точки за Литва. Миндаугас Кузминскас добави 14. Йонас Валанчиунас се отчете с 12 точки и 7 борби.

Антъни Едуардс навъртя на сметката на САЩ 35 точки, включително 5 тройки. Микал Бриджис и Джейлън Брънсън останаха с по 14, като последният направи и 7 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Йонас Валанчиунас отбеляза 11 точки през първото полувреме, а неговият тим показа точен мерник от тройката – 9/9, за да стигне до 54:37 в края му. След паузата американците направиха серия от 15-2, за да намалят до 52:56. Литовците обаче удържаха преднината и след 30 минути на таблото бе изписано 71:65. В последната четвърт САЩ се доближиха на 4 точки, водени от Антъни Едуардс, но европейците намериха начин да се измъкнат и чрез Вайдас Карининяускас и Миндаугас Кузминскас достигнаха до успеха, оформяйки крайното 110:104.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите на световното първенство Литва ще излезе срещу Сърбия на 5 септември (вторник). Мачът ще бъде от 11.45 ч. САЩ пък ще играят срещу Италия същия ден от 15.40 ч.

СТАТИСТИКА ОТ САЩ – ЛИТВА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани