13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Канада прати Испания у дома (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Канада прати Испания у дома (видео)

"Кленовите листа" детронираха първенеца на планетата и си гарантираха билет за Олимпиадата за първи път от 23 години

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Световният шампион Испания бе детрониран! Канада заличи пасив от 12 точки и стигна до победа над „Ла Фурия“ с 88:85 в последния мач от група L на шампионата на планетата.

И ОЩЕ: Селекцията на Жорди Фернандес се класира на 1/4-финалите на турнира, заемайки първо място в групата с баланс от 4-1. В добавка, „кленовите листа“ взеха билет за Олимпийските игри в Париж догодина, като това се случи за първи път от 2000 г. Испанците пък финишират трети в този поток с 3 успеха и 2 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Шай Гилджъс-Александър бе над всички за Канада с 30 точки и 7 асистенции, като бе 14/16 от линията за изпълнение на наказателни удари. Дилън Брукс добави 22 и 5 борби. Ар Джей Барет се отчете с 16 точки и 5 борби.

Уили Ернангомес бе най-добър за Испания с 25 точки и 6 борби. Санти Алдама се разписа с 20. Алекс Абринес остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Минута преди края резултатът бе равен – 80:80, но в следващите секунди Шай Гилджъс-Александър се превърна в автор на 4 поредни точки за 84:80 в полза на Канада. Хуан Нунес намали до 82:84, но последваха 4 поредни успешни наказателни удара на Шай Гилджъс-Александър, който гарантира победата на своя тим.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите на световното първенство Канада ще играе срещу Словения. Срещата ще бъде на 6 септември (сряда) от 15.30 ч.

СТАТИСТИКА ОТ ИСПАНИЯ – КАНАДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани