17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Словения елиминира Австралия и крачи уверено към 1/4-финалите (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Словения елиминира Австралия и крачи уверено към 1/4-финалите (видео)

Еврошампионите от 2017 г. продължават напред в турнира заедно с Германия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Словения стана един от първите тимове, които си гарантираха място на 1/4-финалите на световното първенство, заедно с Германия. В Окинава отборът на Александър Секулич надигра Австралия с 91:80 в мач от група К на шампионата на планетата.

И ОЩЕ: Германците и словенците са с еднакъв актив в този поток – по 4 победи. Двата състава ще излязат един срещу друг в неделя (3 септември) от 14.10 ч. Трети и четвърти са съответно Австралия и Грузия, които имат по 2 успеха и 2 поражения, но няма как да продължат напред.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич приключи с 20 точки, 7 борби и 6 асистенции за Словения. Майк Тоби бе много полезен и достигна до дабъл-дабъл – 18 и 12 борби плюс 5 асистенции. С по 10 точки завършиха Клемен Препелич и Грегор Хроват.

Джош Гиди бе над всички за Австралия с 25 точки и 8 борби. Пати Милс вкара 17 и 8 борби. Данте Екзъм остана с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Бумърс допуснаха пасив от 14 точки, но не се отказаха и водени от Джош Гиди, Пати Милс и Данте Екзъм намалиха пасива си до 4 в третия период за 62:66. В последните 10 минути отново Джош Гиди бе точен за 64:66, но Словения реагира и чрез Грегор Хроват, Алексей Николич, Майк Тоби и Лука Дончич се изстреля напред с 17 точки, а оттам връщане нямаше.

СТАТИСТИКА ОТ СЛОВЕНИЯ – АВСТРАЛИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани