14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоНБАСан Антонио превърна Виктор Уембаняма в Избор №1 в драфта на НБА...

Сан Антонио превърна Виктор Уембаняма в Избор №1 в драфта на НБА (видео)

Сбъдната мечта, невероятно е, призна 19-годишният французин

Сан Антонио превърна френската сензация Виктор Уембаняма в Избор №1 в тазгодишния драфт в НБА. Бившият играч на френския Метрополитан 92 стана първият, който стисна ръката на комисаря на лигата Адам Силвър на събитието тази година, което се проведе в ‘Барклис сентър“.

Едно от най-добрите чувства в живота ми. Вероятно най-добрата нощ в живота ми. Мечтаех за това толкова дълго. Това е сбъдната мечта. Невероятно е„, заяви най-добрият реализатор на френската ПРО А за миналия сезон.

Моето послание към феновете на Сан Антонио е, че ще дам 100% от себе си, ще направя всичко по силите си, за да накарам този отбор да печели, да окажа влияние върху клуба, както и върху общността„, добави Виктор Уембаняма.

Треньорът на Спърс Грег Попович се обърна към родителите на Уембаняма и призна, че са го отгледали да се справя с огромния натиск, който му е оказван досега.

Той има страхотен характер, добра комбинация от интелектуални способности и емоционална интелигентност в същото време“, каза Попович и продължи: „Той разбира какво е реклама. Разбира цялото внимание, което получава, но все пак го приветства, справя се с него… Така, че мисля, че той разбира, че има начин да се справи с тази отговорност и все пак да остави хората да се чувстват някак близко. Той няма нужда от много съвети в тази област.

Специалистът призна още, че Виктор Уембаняма ще вземе участие в Лятната лига в НБА. Спърс ще стартират в Калифорния Класик на 3 юли, или четири дни преди старта на основното събитие в Лас Вегас.

През 2022/2023 224-сантиметрият баскетболист изведе своя Метрополитан 92 до финал във френската ПРО А, загубен от Монако с 0-3 победи. В този сезон 19-годишният баскетболист записва средно по 21.6 точки, 10.4 борби и 2.4 асистенции в общо 34 мача.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] От години Полина Цекова живее във Франция, където се е отдала на треньорството. Единствената българка със злато от женската НБА следи и израстването на Виктор Уембаняма, който бе избран под №1 в драфта отвъд…. […]

  2. […] Избор №1 от последното издание на драфта в НБА Виктор У… бе приет топло от феновете в Сан Антонио. Френският баскетболист присъства и на официална вечеря, организирана от Спърс. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани