10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЛайфстайлЧестит рожден ден на Полина Цекова!

Честит рожден ден на Полина Цекова!

Една от легендите в женския баскетбол има личен празник днес

Днес не е просто обикновен ден, а една от онези специални дати в календара на българския баскетбол. На днешния 30 април личен празник има една от легендите на играта у нас Полина Цекова.

Родена е в Плевен, а кариерата й оставя следа със Спартак и Локомотив София, с който става шампионка на страната през 1991 г. Същата година преминава в италианския Приоло, с който достига да финал в турнира за Купа Ронкети. През 1995 г. пътят на играта я отвежда в Тарб, с който завоюва редица трофеи. МVP на френския шампионат през 1999 и 2000 г.

Полина Цекова е единствената българка с титла от женската НБА, завоювана с Хюстън Кометс през 1999 г. След завръщането си в Европа, тя отново облича екипа на Тарб, където по-късно се отдава на треньорството.

Бивша националка на България, като защитава цветовете на родния трибагреник и на Олимпийските игри в Сеул през 1988 г., където България финишира на пето място.

Екипът на bball.bg желае на Полина Цекова здраве, щастие и много успехи! 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани