7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияСлед Европа Балкан се върна към задачите с победа №10 в НБЛ...

След Европа Балкан се върна към задачите с победа №10 в НБЛ (видео)

Ботевградчани се справиха със съпротивата на Ямбол у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан спечели за трети пореден път в НБЛ. В своята “Арена Ботевград” селекцията на Йовица Арсич се справи с Ямбол с 85:70 в мач от 18 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Давонтей Джордан и Дарко Балабан отбелязаха по 17 точки за Балкан, като вторият грабна и 8 борби. Сияни Чеймбърс приключи с дабъл-дабъл – 14 и 10 асистенции. Тауан Ейджи добави 13 точки и 8 борби.

Андрей Иванов бе над всички за Ямбол, като стигна до двойните показатели – 21 точки и 13 борби. Ерик МакГил и Иван Лилов вкараха по 11. Фраклин Уилямс се включи от пейката с 10 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Ямболии се държаха като равен на съперника през по-голямата част от първото полувреме. Балкан обаче си осигури предимство след серия от 11-0, дело на Сияни Чеймбърс, Давонтей Джордан и Дарко Балабан за 49:40 след 20 минути игра.

След паузата гостите сведоха пасива си до 5 точки чрез Франклин Уилямс, Ерик МакГил и Андрей Иванов, но Балкан отговори за 65:51. Преднината на ботевградчани набъбна до 17 точки. През последната четвърт Ямбол не се предаде и сведе изоставането си до 65:71 след забивка на Андрей Иванов. “Зелените” обаче си върнаха двуцифрения аванс чрез Божидар Аврамов, Давонтей Джордан и Дарко Балабан и това бе всичко.

И ОЩЕ: Ботевградчани вече имат баланс от 10-4, като заемат трето място в класирането, докато тимът от Града край река Тунджа е с 5 победи и 10 загуби и е седми.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 февруари Балкан ще приеме Левски Лукойл, а ден по-късно Ямбол ще играе у дома срещу Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани