18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Има разлика, когато побеждаваш в своята зала и то шампиона...

Росен Барчовски: Има разлика, когато побеждаваш в своята зала и то шампиона на България

Нужни са ни търпение, много работа, самочувствие, но с покритие, заяви треньорът на ЦСКА

„Има разлика, когато побеждаваш в своята зала и то шампиона на България, който е в ритъм, заради своето участие във ФИБА Къп. Ясно е, че съм доволен. Имахме малко време, бях сигурен, че ще ни се подобрява играта. Доста неща излязоха, пребориха се мъжки. Някакъв анализ в момента не мога да правя, защото съм под възбуда. Излязохме от мач, в който Алекс Симеонов получи много рано контузия. Показа мъжество, по-късно това се случи и с Венци Петков, но устискахме. Не бива да се заблуждаваме, хубава е победата, зарадвахме хората, пълна е залата и атмосферата е много хубава, обаче ще трябва бързо да слезем на земята и имаме много неща, които трябва да оправяме. Прекалено много. Те също не играха най-добрия си баскетбол, това ми е напълно ясно, но трябва да се израдваме в момента на нещо„, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след успеха над Балкан със 78:72 в дербито на 3 кръг в НБЛ. 

ЦСКА постави на колене шампиона Балкан

Има един такъв синдром – страх от победата, не от загубата. Когато точно да спечелиш и изведнъж получаваш някакъв страх. Това трябва да го преодолеем, това става и със самочувствие, и с опит. Нямаме типичен гард. Пробвам Виктор Гергов, който има страхотни качества, но е на 18 години. Райли Оуенс не е типичен плеймейкър. Много ни липсва Брендън Йънг, но когато се върне, ще бъдем друг отбор. Самочувствието, опитът и липсата на типичен гард са проблеми. Не можем да изнесем топката при пресата, но има много неща, върху които обаче се работят. Аз не се притеснявам от тях“, добави наставникът на „армейците“, които записаха първа домакинска победа в НБЛ през този сезон. 

Нужни са ни търпение, много работа, самочувствие, но с покритие. Разбира се, трябва да поработим и селекционно, това е видно, но ще се случи. На този етап не мисля, че ще имаме нови играчи. Както виждате, тези баскетболисти също играят добре. Спечелиха труден мач в Шумен, за днес да не говорим. Има хубави неща, доста млади играчи играха. Един Андрей Иванов беше чудесен“, каза още Росен Барчовски. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани