5 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияРилски остана перфектен и във Варна (видео)

Рилски остана перфектен и във Варна (видео)

7 поред за самоковци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист триумфира за седми пореден път в НБЛ. В зала „Христо Борисов“ отборът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Черно море Тича с 86:75 като гост в мач от 7 кръг в родния елит. Самоковци отново са еднолично първи, без допуснато поражение, докато варненци са осми с баланс от 1-7. 

НАЙ-ДОБРИ: Барет Бенсън оформи дабъл-дабъл за Рилецо – 22 точки и 12 борби. Павлин Иванов добави 20 и 5 борби. Алекс Симеонов се отчете с 18 точки и 8 борби.

Веселин Георгиев бе най-добър за Черно море Тича с 13 точки. С по 12 останаха Венелин Христов, Мартин Йорданов и Мартин Стефанов.

КЛЮЧЪТ: Варненци стартираха със серия от 15-4, дело на Мартин Йорданов и Венелин Христов, но Рилски отвърна чрез Барет Бенсън и Павлин Иванов за 19:16 в края на първата четвърт. През втория период гостите направиха аванса си двуцифрен чрез Барет Бенсън, Алекс Симеонов и Николай Георгиев за 45:35. През третата част „моряците“ отговориха чрез Веселин Георгиев и Венелин Христов, за намалят до 5 точки. От другата страна Мирослав Васов и Алекс Симеонов върнаха комфортната преднина на самоковци за 69:56. През последните 10 минути въпреки желанието за обрат на домакините, Рилски не допусна обрат и остава перфектен в шампионата.

И ОЩЕ: Трей Портър не бе в групата на носителя на Купата на България за двубоя.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 декември Рилски спортист ще гостува на Академик Пловдив, а Черно море Тича ще играе с Черноморец. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани