9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияРилски спортист с още една стъпка към финала в НБЛ (видео)

Рилски спортист с още една стъпка към финала в НБЛ (видео)

Самоковци се справиха със съпротивата на Спартак за втори пореден път

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист направи още една крачка към финалите в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Спартак Плевен с 89:75 и вече води с 2-0 победи в 1/2-финалната плейофна серия в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов завърши с 25 точки за Рилски спортист. Брендън Браун добави 21. Барет Бенсън се отчете с 10 точки.

Николай Стоянов бе най-резултатен за Спартак Плевен с 16 точки. Коча Йовович реализира 12 плюс 6 асистенции. С по 10 точки останаха Максим Корниенко и Мартин Маринов, като първият грабна и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава си размениха по няколко силни минути в началото. Първо, гостите поведоха с 15:11 чрез Максим Корниенко, Коча Йовович, Николай Стоянов и Мартин Маринов. След това самоковци отговориха чрез Брендън Браун, Трей Портър и Барет Бенсън, за да обърнат до 24:20 след 10 минути игра.

През втория период Рилски направи аванса си 7 точки чрез Златин Георгиев и Барет Бенсън за 35:28, но Спартак отвърна чрез Николай Маринов, Ивко Ивков и Димитър Маринчешки за 36:37. Брендън Браун не трепна зад дъгата, а от другата страна същото стори и Максим Корниенко. Коча Йовович даде преднина на плевенчани за 41:40, но два поредни далечни снаряда на Павлин Иванов отново поставиха вицешампионите напред за 46:41 на голямата почивка. 

След паузата домакините на двата пъти дръпваха с 9 точки, водени от Брендън Браун и Павлин Иванов, но плевенчани отново се доближиха чрез Николай Стоянов, Мартин Маринов и Димитър Маринчешки за 57:58. Рилски отново не изпусна водачеството и с помощта на Павлин Иванов и Барет Бенсън фиксира 68:61 след 30 минути.

През последната четвърт Рилски спортист за първи път прескочи границата от 10 точки в разликата след серия от 13-0, дело на Барет Бенсън, Павлин Иванов и Коди Карлсън, за 81:61. До финалната сирена носителят на Купата и Суперкупата на България не изпусна инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до три успеха от пет двубоя. Следващият мач между Спартак и Рилски спортист ще бъде на 18 май (сряда) от 19.00 ч. в зала „Балканстрой“ в Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани