13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияАкадемик наказа грешките на Шумен (видео)

Академик наказа грешките на Шумен (видео)

Пловдивчани спряха серия от три поредни загуби в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив прекъсна серия от три поредни загуби в НБЛ. В своята зала „Сила“ отборът на Йордан Янков надви Шумен със 79:66 в двубой от 21 кръг в шампионата при мъжете. Бронзовият медалист в НБЛ от миналия сезон е с баланс от 9-12 и e седми, докато новакът в лигата е с 3 успеха и 18 поражения и е девети.

НАЙ-ДОБРИ: Томислав Минков се отчете с 18 точки и 6 борби за Академик Пловдив. Дейшон Найт се разписа с 15. Николай Николов бе близо до дабъл-дабъл – 13 точки и 9 борби. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра Николай Титков в добавка към 6 асистенции. Адриян Секулов вкара 10.

Виктор Серафимов бе най-резултатен за Шумен със 17 точки. Деян Биелич приключи с 15 и 8 борби. Георги Кендеров отбеляза 12 точки плюс 7 борби. Александър Милов остана с 11 и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: След равностойното начало и 11:11, Академик взе аванс от 10 точки чрез Васил Бачев, Дейшон Найт и Николай Николов за 24:14. Георги Кендеров с кош в края на първия период фиксира 16:24. До почивката пловдивчани направиха аванса си 18 точки, водени от Томислав Минков, Дейшон Найт и Николай Титков, с което поставиха на таблото 50:34 в своя полза. След паузата чрез Виктор Серафимов, Деян Биелич и Георги Кендеров Шумен се доближи на 7 точки, но Академик реагира чрез Николай Николов, Дейшон Найт и Томислав Минков за +12 точки. В последната четвърт домакините не изпуснаха контрола над двубоя.

И ОЩЕ: В групата на пловдивчани за двубоя не бяха Тони Гуджино и Робертс Фрейманис.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 април Академик Пловдив ще домакинства на Балкан, а ден по-рано Шумен ще приеме Левски. 

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани