20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Александър Янев

ИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Александър Янев

Такива двубои са нужни на лигата, за да има повече интерес, сподели крилото на Рилски спортист

Александър Янев бе с ключов принос за драматичния успех на своя Рилски спортист над Балкан със 77:76, дошъл след продължение в НБЛ. Крилото заслужи званието Играч на вечерта на BBALL.BG, след като достигна до КПД 39.

 „Явно трябваше третата част да започне с разлика от 14 точки. Трябваше те да направят разлика, за да се събудим и да поиграем малко в защита. От средата на третата и края на четвъртата показахме, че нашият отбор може да печели мачове с отбрана. И друг път съм казвал, титли се печелят със защита. Ако играем по този начин в защита, ще побеждаваме всеки отбор. Ако си мислим, че ще ги бием с нападение, мачът ще бъде равен и даже ще загубим“, сподели баскетболистът на Рилски спортист, който се разписа с 24 точки, 6 борби, 2 асистенции, 3 откраднати топки и 3 чадъра за 32 минути на терена.

Искам да поздравя и хората в залата, както и тези, които бяха дошли от Ботевград. Наистина стана добър мач за гледане и такива двубои са нужни на лигата, за да има повече интерес. Днес имаше слаба резултатност. Явно и на двата отбора не ни вървеше стрелбата. Не мога да го отдам на притеснение или нещо друго, но явно и двата отбора са правили тактиката за защита, а не за нападение“, каза още варненецът, който бе 1/2 при стрелбата си от средно разстояние, 4/5 от тройката и 10/11 от фаул линията.

„Остава още един мач преди Купата на България, но мога да потвърдя, че Рилски спортист е готов за спечелването и защитата на трета поредна Купа. Знаем, че Черноморец е добър отбор, селектиран. Взеха нови играчи, няма да бъде лесен мачът и няма да бъде лесно нито в сряда, нито в първия двубой от Купата на четвъртфинала с тях“, смята Александър Янев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани