7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияБалкан се справи с Шумен след силно второ полувреме (видео)

Балкан се справи с Шумен след силно второ полувреме (видео)

6 поред за "зелените" в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан спечели за шести пореден път в НБЛ. В първия мач на Преслав Пешев като старши-треньор в лигата „зелените“ се наложиха над Шумен с 88:63 като гости. Шампионите са с баланс от 6-2 и са трети, докато отборът на Янко Янков има 2 успеха и 6 поражения, което го нарежда на девети позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев даде тон на Балкан с 22 точки и 9 борби. Никос Дипларос се включи от пейката с 21 и 7 борби. Мануел Суарес оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 10 борби. Павлин Иванов приключи с 14.

Николай Георгиев бе най-резултатен за Шумен със 17 точки. Майк Адеунми се разписа с 14 и 6 борби. Георги Кендеров остана с 11 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините бяха равностойни на своя съперник през първото полувреме, като дори водеха с 1 точка в края му за 39:38 след успешен наказателен удар на Николай Георгиев. След паузата обаче Балкан постепенно взе инициативата и чрез Христо Захариев, Павлин Иванов, Мануел Суарес и Никос Дипларос стигна до пълен обрат за 63:48. През последната четвърт Балкан не изпусна лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 декември Балкан ще приеме Академик Пловдив, докато Шумен ще излезе срещу Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани