5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияРилски си осигури първото място в редовния сезон в НБЛ

Рилски си осигури първото място в редовния сезон в НБЛ

Самоковци преодоляха пасив от 10 точки и обърнаха Балкан у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист си гарантира първото място в редовния сезон на НБЛ. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров спечели в драматичен двубой срещу Балкан след 78:74 в дербито на 24 кръг в родния елит. Самоковци са на върха с баланс от 22-2, докато селекцията на Небойша Видич е на втора позиция е с 18 успеха и 6 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов поведе колоната на реализаторите за Рилски спортист с 21 точки. Брендън Браун добави 15. Алекс Симеонов оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 10 борби. Златин Георгиев и Трей Портър вкараха по 8, като вторият грабна и 11 борби.

Амад Рори бе най-добър за Балкан с 21 точки и 5 асистенции. Дерик Маркс отбеляза 18 плюс 5 асистенции. Димитър Димитров остана с 16 точки и 6 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойни първи 10 минути Рилски спортист все пак излезе напред с 19:18 след кош на Павлин Иванов. През втория период обаче ботевградчани постепенно взеха нещата в свои ръце и чрез Амад Рори, Димитър Димитров, Дерик Маркс и Крис Минков дръпнаха с 10 точки за 43:33. Павлин Иванов отговори с тройка, но два успешни наказателни удара на Дерик Маркс фиксираха 45:36 за „зелените“ след 20 минути.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата домакините се вдигнаха и водени от Брендън Браун, Алекс Симеонов и Павлин Иванов си върнаха лидерството за 54:53. Балкан обаче не се забави и след успешни акции на Амад Рори, Димитър Димитров, Николай Грозев и Дерик Маркс обърна до 67:62. През последната четвърт гостите отново стигнаха до преднина от 9 точки, но Рилски не се предаде и намали до 73:74 чрез Брендън Браун и Павлин Иванов. Последваха пропуски и двете страни преди далечен снаряд на Браун да постави Рилецо напред с 76:74 след отменен кош на Николай Грозев. В последната атака на Рилецо в срещата от пейката на Балкан скочиха, поискайки 8 секунди в задно поле за съперника, но притенциите им не бяха уважени. Златин Георгиев пък не трепна на два пъти от фаул линията, след като бе фаулиран от Дерик Маркс, за да оформи крайното 78:74.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 април Рилски спортист ще гостува на Черно море Тича, а три дни по-късно Балкан ще се изправи у дома срещу Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани