5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: ФИБА не се съобрази с протеста на Литва

ЕВРОБАСКЕТ 2022: ФИБА не се съобрази с протеста на Литва

Отстраниха от европейското тримата рефери на вчерашния двубой в Кьолн

ФИБА излезе с официална позиция относно контестацията, подадена от Литва след вчерашния мач от Евробаскет 2022 срещу Германия. Срещата завърши с победа на Бундестима със 109:107 след драма с две продължения в Кьолн. От лагера на литовците изразиха претенции относно допусната съдийска грешка по време на двубоя. Според тях, минута преди края на третата част е отсъдено техническо нарушение на треньора на немския състав Гордън Хърбърт, но нито един от литовските играчи не е застанал на линията за изпълнение на наказателни удари.

ФИБА обяви, че не приема контестацията на „балтийските гиганти“. Според международната централа, тя е подадена след приетия в правилника за това срок – до 60 минути след края на мача.

EВРОБАСКЕТ 2022: Германия порази Литва след трилър с две продължения (ВИДЕО)

Освен това, от ФИБА уточняват още, че дори и да беше внесена в срок, контестацията на Литва отново щеше да бъде отхвърлена, тъй като посочената причина не е повод за подаването й. 

Междувременно гръцкият сайт SDNA съобщи, че ФИБА е отстранила от европейското първенство тримата рефери от двубоя Германия – Литва. Това са италианецът Мануел Мазони и поляците Войчех Лишка и Михал Прох.

EВРОБАСКЕТ 2022: Германия порази Литва след трилър с две продължения (ВИДЕО)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани