1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияАкадемик пребори Черно море Тича у дома (видео)

Академик пребори Черно море Тича у дома (видео)

Дейшон Найт с 32 точки за пловдивчани

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик спечели за трети път в последните си пет мача в НБЛ. В своята зала „Сила“ отборът на Йордан Янков надделя над Черно море Тича с 89:85 в последния двубой от 24 кръг в мъжкия ни елит. Пловдивчани имат баланс от 11-13 и заемат седмо място в класирането, докато варненци са последни с 1 победа и 23 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Дейшон Найт наниза 32 точки за Академик Пловдив, като бе 10/14 при стрелбата си от средно разстояние, плюс 6 асистенции. Николай Николов се включи от пейката с 16 и 7 борби. Николай Титков се отчете с 10 точки.

Черно море Тича днес бе без Веселин Георгиев и Мартин Йорданов. В тяхно отсъствие Цветомир Куртев вкара 20 точки. Мартин Стефанов го последва с 15. С по 10 точки останаха Мартин Коцев и Берк Мехмед, като първият направи и 6 асистенции.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Варненци стартираха срещата вдъхновени и чрез Мартин Стефанов, Михаил Молдов и Цветомир Куртев излязоха напред с 24:15 след 10 минути игра. През втория период пловдивчани се стегнаха и чрез Робертс Фрейманис, Васил Бачев, Николай Николов и Дейшон Найт направиха обрат за 42:40.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: През третия период Академик не се огъваше и направи аванса си 11 точки след успешни акции на Васил Бачев, Николай Николов и Дейшон Найт. Александър Стойков и Цветомир Куртев оставиха надежди на „моряците“ след 63:69. Кош на Дейшон Найт обаче даде глътка въздух на Академик за 71:63. През последната четвърт Черно море Тича се вдигна на щурм и чрез Александър Стойков, Иван Спиров, Мартин Коцев и Мартин Стефанов отново се озова на лидерска позиция за 81:79. Бронзовият медалист в НБЛ отговори със серия от 8-0, дело на Дейшон Найт, Николай Николов и Томислав Минков, за 87:81 в негова полза. Мартин Коцев намали до 85:88, но успешен наказателен удар на Найт сложи точка на спора с крайното 89:85.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 април Черно море Тича ще приеме Рилски спортист, докато ден по-късно Академик Пловдив ще играе с Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани