19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориРики Рубио потвърди, че иска да играе на световното първенство

Рики Рубио потвърди, че иска да играе на световното първенство

Гардът се надява да бъде здрав до края на август

Една от звездите на испанския баскетбол Рики Рубио потвърди, че ако е здрав, е готов да облече екипа на националния отбор на своята страна за световното първенство в Индонезия, Япония и Филипините. Турнирът ще бъде от 25 август до 10 септември.

„Ако съм здрав, бих искал да играя, но имам много месеци пред себе си и току-що се върнах на терена след много време извън него. Турнирът ще бъде много вълнуващ в три фантастични държави и съм сигурен, че феновете го очакват с нетърпение. Това е световната сцена, всеки иска да се състезава на това ниво. Много добри отбори вече се класираха и всеки ще иска да занесе медал вкъщи“, сподели пред официалния сайт на ФИБА Рики Рубио, който е MVP на световното първенство в Китай от 2019 г.

„Всеки ще се опита да се постави в страхотна позиция, знаейки, че имаме два големи турнира през следващите две години – световното ​и Олимпиадата в Париж. Това са две много важни години и всеки ще иска да се възползва максимално от тези две възможности да блесне, да печели титли и медали„, казва още 32-годишният баскетболист.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани