11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаРеал Мадрид срази Далас у дома (видео)

Реал Мадрид срази Далас у дома (видео)

Испанският гранд записа третата си победа над тимове от НБА в историята

Реал Мадрид завоюва третата си победа срещу отбори от НБА. В специална вечер в „Паласио де Депортес“, в Мадрид, шампионът в Евролигата повали Далас на Лука Дончич след 127:123 в двубой, който се игра 48 минути и бе част от предсезонната подготовка на Маверикс.

Това бе деветият мач на „Белия балет“ срещу тимове от най-силното първенство в историята. Предишният успех на мадридчани бе над Оклахома през 2016 г. със 142:137 след продължение, като тогава Лука Дончич още бе част от състава на испанския гранд.

В тази среща обаче словенецът игра по-малко от 5 минути, заради проблем с прасеца, като се разписа с 9 точки. За Маверикс на терена заради лека контузия не се появи Кайри Ървинг.

Най-добър за тима на Джейсън Кид бе Тим Хардуей Джуниър с 21 точки, като той бе 5/14 зад дъгата. С по 13 останаха Данте Екзъм (9 асистенции), Джош Грийн и Дуайт Пауъл. Дори и техните усилия не помогнаха на Далас да запази преднината си от 12 точки, допускайки пълен обрат в последната четвърт.

Факундо Кампацо даде тон на победителите с 20 точки, 6 борби и 8 асистенции. Серхип Люл добави 19, от които 5 тройки. Венсан Поарие оформи дабъл-дабъл – 19 точки и 10 борби. Гершон Ябуселе приключи с 18 и 9 борби.

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – ДАЛАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани