18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков с нов силен мач, Олимпиакос изпусна АСВЕЛ (видео)

Везенков с нов силен мач, Олимпиакос изпусна АСВЕЛ (видео)

Kрилото се отчете с 16 точки за гръцкия гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос претърпяха пета загуба в Евролигата през този сезон. Българинът и тимът му изпуснаха АСВЕЛ след 75:77 като гости в мач от 14 кръг в турнира на богатите.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

И ОЩЕ: Гръцкият гранд има в актива си и 9 победи, като го поставя на четвърто място в класирането. Френският отбор е с 6 успеха и 8 поражения, което му отрежда 13-то място.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков бе над всички за Олимпиакос, като се разписа с 16 точки, 6 борби и 2 асистенции за 32 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си крилото бе 6/6 от средно разстояние, 1/2 зад дъгата и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Айзея Кенън вкара 14. Костас Слукас реализира 13 точки плюс 5 асистенции.

Джона Матюс и Чарлс Кахуди бяха най-резултатни за АСВЕЛ с по 14 точки, като последният грабна и 5 борби. С по 13 останаха Амин Ноа и Нандо Де Коло, като последният премина границата от 4000 точки в кариерата си в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

КЛЮЧЪТ: Янулис Ларенцакис бе точен 30 секунди преди края, за да изведе гостите напред със 75:74. Преди това АСВЕЛ взе първата си преднина в срещата след успешни наказателни удари на Нандо Де Коло за 74:73, след като изоставаше с 21 точки през втория период. Точка на спора в края сложи Амин Ноа с тройка в последната секунда. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 декември Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат Цървена Звезда, докато АСВЕЛ ще гостува на Реал Мадрид.

СТАТИСТИКА ОТ АСВЕЛ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани