13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБААлександър Везенков сред кандидатите за приза Новобранец №1 в НБА през новия...

Александър Везенков сред кандидатите за приза Новобранец №1 в НБА през новия сезон

Крилото се нарежда четвърти в анкета, проведена сред генералните мениджъри на тимовете отвъд океана

Александър Везенков получи ощe едно признание отвъд океана, въпреки краткото време, прекарано в Сакраменто. 206-сантиметровото крило се нареди на четвърто място с 3% в анкета сред генералните мениджъри, отговорили на въпроса – Кой ще вземе приза за Новобранец №1 в НБА през 2023/2024.

Според тях, основен претендент за наградата е Виктор Уембаняма (Сан Антонио) с 50%, следван от Скут Хендерсън (Портланд) с 27% и Чет Холмгрен (Оклахома) с 20% от гласовете.

Александър Везенков направи впечатление на анализаторите отвъд океана в неофициалния си дебют за Сакраменто. Преди ден българинът отбеляза 12 точки при загубата на Кингс от Торонто с 99:112 в мач от предсезонната подготовка, изигран във Ванкувър.

2023/2024 ще бъде първи за Александър Везенков в НБА. През това лято той подписа договор за три години с „кралете“.

Според генералните мениджъри на тимовете от НБА, основни кандидати за титлата в лигата през новия сезон са Бостън и Денвър. За приза MVP пък ще се борят Никола Йокич, Лука Дончич, Янис Адетокунбо и Джейсън Тейтъм.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани