12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаПърви бронз за Берое в Балканската лига (видео)

Първи бронз за Берое в Балканската лига (видео)

Старозагорци се справиха с Милениум

КАКВО СЕ СЛУЧИ: За първи път в историята си Берое спечели бронзовите медали в Балканската лига. Отборът на Бойко Миленков се наложи над Милениум със 100:87 в мача за 3/4-то място в турнира, чиято финална част се провежда в Стара Загора.

И ОЩЕ: Берое има и едно злато в надпреварата – от 2017 г.

НАЙ-ДОБРИ: Дариъс Хол поведе колоната на реализаторите за Берое днес с 20 точки и 6 борби. Дарин Иванов добави 16 и 5 борби. Александър Андреевич приключи с 13 точки и 6 борби. Даниел Пюрифой (8 борби, 6 асистенции) и Александър Тодорович (8 борби) вкараха по 12. Робърт Георгиев и Мартин Стефанов (6 асистенции) финишираха с по 11 точки.

Милош Йованович бе най-добър за Милениум със 17 точки. Васо Попович и Петър Иванович се отчетоха с по 16. Павле Титич остана с 14 точки.

КЛЮЧЪТ: „Зелено-белите“ на два пъти стигнаха до двуцифрен аванс по време на срещата, но Милениум все пак намираше начин да се върне, залагайки на стрелбата от далечна дистанция. 6 минути преди края черногорците стигнаха до равенство за 82:82, но Берое не позволи обрат и отговори чрез Дариъс Хол, Александър Тодорович и Дарин Иванов за преднина от 10 точки, с която си гарантира успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Берое ще участва в плейофите на НБЛ следващата седмица. Съперник на старозагорци в първия кръг на елиминациите ще бъде Балкан, като първият мач между двата тима ще бъде на 2 май (вторник) от 19.00 ч. в „Арена Ботевград“.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – МИЛЕНИУМ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Определено си личи, че не сме във форма. По принцип, в края на сезона трябва да си в най-оптимална форма, но поради ред причини, които не искам да изброявам, просто така се случи. За пореден път искам да поздравя отбора за характера, който проявихме, сборихме се. Искам да поздравя и Милениум. При тях сезонът беше приключил преди две седмици, но те се събраха и дойдоха да изиграят един Файнъл Фор“, добави баскетболистът на старозагорци, които в последния си мач от турнира се сп…. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани