10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългари в чужбинаДий Бост изтормози Анадолу Ефес в Турция (видео)

Дий Бост изтормози Анадолу Ефес в Турция (видео)

Гардът бе близо до трипъл-дабъл срещу втория в Турция

Дий Бост и Галатасарай допуснаха осма загуба в Турция през 2021/2022. Гардът и съотборниците му отстъпиха на шампиона в Евролигата от миналия сезон Анадолу Ефес с 91:103 у дома в мач от 20 кръг в първенството на южната ни съседка.

Дий Бост остана на паркета 38 минути за Галатасарай, като бе близо до трипъл-дабъл – 17 точки, 9 борби и 10 асистенции плюс 1 открадната топка. При стрелбата си националът бе 3/5 от средно разстояние, 3/9 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Мело Тримбъл се разписа с 31 точки. Дейвид Кравиш добави 21 и 8 борби.

За Анадолу Ефес Василие Мицич бе най-резултатен с 28 точки, от които 5 тройки. Шейн Ларкин остави срещу името си 20 и 9 асистенции.

Двубоят предизвика вълна от коментари в южната ни съседка още преди да започне. Турската лига не уважи желанието на Галатасарай срещата да бъде отложена, тъй като преди около седмица 9 от играчите са дали положителни проби за коронавирус. След последните тестове резултатите на шестима от тях остават положителни. Преди ден от лагера на Галатасарай обявиха, че в тази ситуация нямат избор и ще трябва да използват някои от състезателите. Имената им обаче не се разкриват.

Галатасарай има в актива си и 12 победи, като заема пето място в класирането на турския шампионат. На 12 февруари Дий Бост и отборът му ще излязат срещу Бурсаспор. 

СТАТИСТИКА ОТ ГАЛАТАСАРАЙ – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани