5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЛайфстайлПродадоха част от паркета, разписан от Коби в Ел Ей

Продадоха част от паркета, разписан от Коби в Ел Ей

Частица от историята на 5-кратния шампион в НБА бе оценена на $631 000

Част от паркета, на който Коби Брайънт изигра историческия последен мач в кариерата си, беше продаден на колекционер за $631 000 по време на търг, провел се повече от осем месеца след смъртта на звездата от НБА при катастрофа с хеликоптер.

Продажбата е била осъществена по време на търг на Heritage Auctions. Уникалният сувенир е част от паркета в „Стейпълс сентър“, на който е изписан първият номер, с който Брайънт играеше – №8.

С провелия се на 13 април 2016 г. мач, в който Брайънт отбелязва 60 точки, той слага край на забелeжителната си спортната кариера, донесла му пет шампионски титли с Лейкърс. 

Наддаването, което започва на 4 септември, се очакваше да достигне около $500 000, но в крайна сметка платената цена надхвърля значително сумата.

10% от нея ще бъдат дарени на фондацията „Mamba & Mambacita“, която беше основана след трагичния инцидент на 26 януари, в който загинаха Брайънт, неговата дъщеря Джиана и още седем души.

ПрезGoogle
ИзточникProfit.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани