19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияЯмбол взе американско крило (видео)

Ямбол взе американско крило (видео)

Уили Атууд ще бъде част от ростера на ямболии през новия сезон

Ямбол изглежда няма спиране със селекцията за новия сезон в НБЛ. В състава на Тони Дечев ще бъде и Уили Атууд, съобщава Eurobasket.com. Новината бе потвърдена и от самия баскетболист в социалните мрежи.

Роден е на 15 февруари 1994 г. в Мемфис, щата Тенеси. Висок е 201 см. и играе на позиция 3. Завършва гимназията “Melrose” в родния си град. След това продължава образованието си в Конърс Стейт Колидж, където има два сезона. Следващата стъпка за него е Аризона Стейт, където остава от 2014 до 2016 г.

На колежанско ниво Уили Атууд става един от най-прогресиращите играчи в конференцията ПАК 12 през 2015/2016. В този сезон той реализира средно по 8.3 точки, 4.3 борби и 1.3 асистенции в общо 32 мача за Аризона Стейт.

Професионалната кариера на Уили Атууд стартира в САМ Баскет в Швейцария през 2016 г. Освен това, 26-годишният американец е в съставите на кипърския Енонис и английския Съри. За последно крилото носи екипа на Капфенберг, с който вдига Суперкупата на Австрия през 2019 г.

През миналия сезон Уили Атууд завършва със средно по 8.1 точки, 4.6 борби и 1 асистенция в общо 23 двубоя на “биковете”, а освен това, участва и във ФИБА Къп с с тях.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани