8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЛайфстайлЧестит рожден ден на Сашо Везенков

Честит рожден ден на Сашо Везенков

Една от легендите на играта у нас навършва 61 години днес

1 април е една от датите в календара на родния баскетбол, които се помнят. Днес личен празник има една от легендите на играта у нас – Сашо Везенков. Бившият национал ще събере близки и приятели по случай своя 61-ви рожден ден.

Сашо Везенков е една от легендите на Балкан, с който като играч печели три поредни шампионски титли (1987, 1988, 1989 г.) и три Купи на България (1986, 1987, 1988 г.). Той е и най-успешният ръководител в българския баскетбол, като заема повече от 15 години години поста на изпълнителен директор в Обединен спортен клуб “Лукойл”. Под негово ръководство Лукойл Академик става 14 пъти шампион и 9 пъти носител на Купата на страната. Като треньор през 2013 г. той извежда отбора до титла и Купа на България.

Сашо Везенков изпълнява функциите на генерален мениджър на Балкан, като такъв е и при шампионската титла на „зелените“ през миналия сезон. От началото на 2023 г. пък застава на поста президент на ботевградския клуб. 

Любовта към играта Сашо Везенков предава и на своя син – Александър Везенков, който този сезон направи дебюта си в НБА като част от Сакраменто.

Екипът на BBALL.BG честити празника на Сашо Везенков и му желае здраве, много успехи и всичко най-добро! 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани