25 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияС един по-малко и при жените

С един по-малко и при жените

НСА няма да участва в първенството при дамите

Женското първенство остава с един отбор по-малко. НСА няма да има свой отбор в А група при дамите. Това съобщава БФБ чрез официалния си сайт.

В неделя (4 октомври), седмица преди старта на шампионата при дамите, ръководството на НСА е информирало БФБаскетбол за решението си с писмо от Цанко Цанков до президента на федерацията Георги Глушков. Ето и какво гласи то:

Уважаеми г-н Глушков,

С настоящото съобщение Ви информираме, че БК НСА няма да има възможност да участва в ДП за “А „група жени за сезон 2020-2021. Нашият клуб в продължение на над 15 години винаги е участвал в ДП по баскетбол за жени в различните формати “А“ и “А2“. През настоящата година, може би и вследствие на настъпилата в световен мащаб пандемия Ковид-19, въпреки нашите усилия няма да можем да водим редовен учебно-тренировъчен процес и да участваме в ДП. Нашият отбор бе селектиран от студентки от НСА „В.Левски“ и други висши училища на територията на град София. Момичета, които са студентки в други висши училища, ще провеждат своите занимания онлайн и това ще затрудни тяхното участие в тренировъчния процес и срещите от ДП. Вследствие на тези причини, момичета, които са пълни аматьори може би и загубиха мотивацията си и желанието да продължат да бъдат състезателки по баскетбол, въпреки желанието на нашия клуб.

Извинявам Ви се за създадената форсмажорна ситуация от тази наша невъзможност да участваме в ДП.

Цанко Цанков – Президент на БК НСА

Днес управата на федерацията ще разгледа предложение за промени в календара на А група за жени с участието на шест отбора.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани