9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Приказката на Япония на Олимпиадата при дамите продължава

Приказката на Япония на Олимпиадата при дамите продължава

Домакините биха Франция и за първи път в историята си ще се борят за златото

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Япония продължава да пише история в олимпийския турнир при жените. Домакините се наложиха над европейския вицешампион Франция с 87:71 във втория полуфинал на надпреварата в Токио.

И ОЩЕ: Това ще бъде първи финал на японките на Олимпиада изобщо, като най-доброто им класиране досега е петото място от Игрите през 1976 г. в Канада. За втори път азиатският тим намира място в Топ 4 в света, след като финишира втори на шампионата на планетата през 1975 г. в Колумбия.

НАЙ-ДОБРИ: Химавари Акахо отбеляза 17 точки плюс 7 борби за Япония. Юки Миязава добави 14 и 7 борби. Руй Мачида направи 18 асистенции – нов олимпийски рекорд.

Сандрин Груда бе най-резултатна за Франция с 18 точки. Марин Фоту остана с 13.

КЛЮЧЪТ: Руй Мачида се оказа моторът на Япония днес. С нея на паркета момичета на Том Ховас стигнаха до аванс от 32 точки. Домакините приключиха с по-точен мерник в стрелбата от игра – 52% срещу 41% за французойките.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 август от 5.30 ч. българско време Япония ще се изправи срещу САЩ в битката за златото при дамите в Токио. Утре (7 август) от 10.00 ч. Франция ще има за съперник Сърбия в спора за бронза.

СТАТИСТИКА ОТ ЯПОНИЯ – ФРАНЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани