10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългари в чужбинаКонстантин Костадинов ще дебютира при мъжете в Испания с нов отбор (видео)

Константин Костадинов ще дебютира при мъжете в Испания с нов отбор (видео)

Националът ще подсили Палмер Палма

Една от големите надежди на българския баскетбол Костантин Костадинов ще остане в Испания и през следващия сезон. Националът, който в момента е на лагер с мъжкия отбор в Панагюрище, ще се присъедини към участника в лига LEB Oro – Палмер Палма. За него това ще бъде първи договор като професионалист.

Роден е на 25 март 2003 г. в Бургас. Висок е 204 см. Започва развитието си в Делфин, където се учи на тънкостите в играта от 2014 до 2016 г. Преди пет години е привлечен в школата на Реал Мадрид, където бързо прави впечатление с таланта си.

През последните няколко сезона Константин Костадинов преминава през всички тимове на „Белия балет“ при подрастващите, като е с основна заслуга за успехите им. През 2020/2021 той спечели силния турнир Next Generation, организиран от Евролигата. Освен това, е картотекиран в състава на мъжкия отбор в турнира на богатите.

През 2020/2021 Костантин Костадинов записва средно по 10.6 точки, 5.8 борби и 1.6 асистенции в 10 мача на Реал Мадрид по европейските сцени.

През февруари Константин Костадинов дебютира за България в европейските квалификации, а ФИБА го определи за един от най-добрите млади играчи в последния кръг на пресявките.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани