8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаПоставиха Чавдар Костов сред 10-те играчи, които трябва да следите в квалификацията...

Поставиха Чавдар Костов сред 10-те играчи, които трябва да следите в квалификацията във ФИБА Къп

Опитът на гарда може да се окаже ключов за самоковци, които ще се борят за място в турнира

Броени часове преди старта на квалификационните турнири във ФИБА Къп от официалния сайт на турнира обърнаха внимание на 10 баскетболисти. Анализаторите поставиха едно от новите попълнения на Рилски спортист Чавдар Костов сред състезателите, които трябва да следите в мачовете от надпреварите тази седмица.

„Костов се радва на стабилно представяне на Евробаскет 2022 с екипа на България, записвайки средни показатели от 11.2 точки в груповата фаза в Тбилиси. 34-годишният играч премина в Рилски спортист след 3-те сезона от последния си период в Левски. Гардът ще има до себе си и своите колеги от националния отбор Александър Янев и Деян Карамфилов, с които ще опита да помогне на Рилски да продължи напред, пишат за българина от сайта на ФИБА Къп.

Чавдар Костов и Рилски спортист очакват да разберат съперника си на полуфиналите в пресявките във втория по сила турнир, който международната централа организира. По-късно днес от 18.00 ч. в „Арена Самоков“ гръцкият Арис и литовският Уулвс ще спорят за място на полуфиналите в квалификацията. Победителят от този мач ще играе утре (28 септември) от 20.00 ч. срещу самоковци във втория полуфинал. Преди това, от 18.00 ч. Катая и Апоел Хайфа ще спорят за място на финала.

Победителите от квалификационните турнири ще си гарантират места в редовния сезон на ФИБА Къп, а тях ще последват и трите „щастливи губещи“.

Срещата между Арис и Уулвс днес можете да проследите пряко тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани