Иван Алипиев за Латина: Вълнувам се да започна и мисля, че съм готов

Развълнуван съм да посрещна сезона, допълва крилото

615

Иван Алипиев бе представен като ново попълнение на италианския Латина. Крилото вече е подписал своя договор с „нерадзурите“, за които ще играе през 2022/2023, обявиха от клуба.

Вече бях в Болоня и Римини, но за първи път идвам в Италия, за да играя като професионалист. И за първи път имам по-големи възможности и съм много доволен от това. Никога не съм бил там като турист, дори и да е нещо, което бих искал да направя. Чувал съм за града в миналото, защото гледам много футбол. Мисля, че това преживяване в Латина е добра възможност за бъдещето ми, развълнуван съм да се срещна с новите си съотборници и съм готов да посрещна сезона. Наистина съм щастлив да бъда тук„, сподели Иван Алипиев пред официалния сайт на клуба.

Говорих с някои бивши играчи в България и с моя агент, и всички те ми казаха, че това е важна лига, подходящ опит, който дава добра гледна точка за бъдещето. Това е лига, в която физиката играе важна роля и е необходимо да сме готови да се изправим пред нея. Вълнувам се да започна и мисля, че съм готов, сега ще видим какво ще кажат треньорите и другите играчи. Със сигурност съм готов да се включа„, добави националът.

Дебютът на Иван Алипиев с екипа на Латина ще се състои в края на седмицата. На 1 октомври от 19.00 ч. българско време крилото и новите му съотборници ще гостуват на Монферато в мач от 1 кръг в Група „Зелено“ в Серия А2.

Иван Алипиев продължава в Италия

Предишна статияСъперник на Монтана 2003 се отказа от участие в Адриатика
Следваща статияПоставиха Чавдар Костов сред 10-те играчи, които трябва да следите в квалификацията във ФИБА Къп
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."