10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаПоредно признание за Везенков

Поредно признание за Везенков

Българинът бе избран за Играч на годината от Евролигата на сайта Еurobasket.com

Aлександър Везенков получи още едно заслужено признание за страхотния си сезон по терените на Стария континент. Българинът бе избран за Играч на годината на сайта Еurobasket.com, като се справи с конкуренцията на всички баскетболисти от Евролигата.

27-годишното крило на гръцкия гранд Олимпиакос е №1 на позиция 3 в турнира на богатите, както и най-добрият европеец в него. В добавка, Александър Везенков попада и в Идеалния отбор заедно с играчи като Лоренцо Браун (Макаби Тел Авив), Джанан Муса (Реал Мадрид), Матиас Лесор (Партизан) и Еди Таварес (Реал Мадрид).

През 2022/2023 Спортист №1 на България за миналата година стана Реализатор №1 и Най-полезен играч в Евролигата. Освен това, Александър Везенков игра финал в най-силната клубна надпревара на Стария континент за първи път в кариерата си, но в Каунас неговият тим загуби от Реал Мадрид със 78:79.

През последния сезон Александър Везенков записва средно по 17.6 точки, 6.8 борби и 1.9 асистенции в общо 40 мача на Олимпиакос в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани