10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългари в чужбинаДий Бост за Галатасарай в ШЛ: Ние сме в позиция, в която...

Дий Бост за Галатасарай в ШЛ: Ние сме в позиция, в която трябва да печелим (видео)

Ако имам дори и малко пространство, бих стрелял, допълва гардът

Натоварена седмица в Шампионската лига ще има за Дий Бост и Галатасарай. По-късно днес от 21.00 ч. гардът и колегите му ще излязат срещу немския Лудвигсбург, а на 16 март ще гостуват на Дижон.

Преди тези срещи националът взе участие в подкаста на Шампионската лига „Trash Talk“. Ето и какво сподели той:

„Имаме гостувания и трябва да се преборим и в двете срещи. В позиция сме, в която можем да победим. Ако останем заедно и фокусирани, чувствам, че можем да се поставим в страхотна позиция“, вярва Дий Бост.

След няколко отложени срещи заради коронавирус в Галатасарай, тимът на Дий Бост се завърна в турнира с два двубоя срещу Апоел Холон през миналата седмица. Във втория турският тим победи със 74:71 у дома и записа първи успех в Топ 16 на турнира.

Дий Бост допринесе за първи успех на Галатасарай в Топ 16 в Шампионската лига (видео)

„Знаехме, че трябва да победим, за да си дадем шанс да оцелеем. Искахме да вземем и първия, но не успяхме. Затова заложихме всичко на втория двубой и се получи„, допълва американецът с български паспорт, който записва средно по 17.5 точки, 4 борби и 5.5 асистенции в тези срещи.

В двубоите срещу Апоел Холон Дий Бост бе 11/21 при стрелбата си от тройката.

Ако имам дори и малко пространство, бих стрелял. Но първо трябва да почувствам, че това е моят изстрел. Това е моят манталитет. Като пойнт гард понякога трябва да балансирам„, казва още Дий Бост.

В третия си сезон в Шампионската лига бившият възпитаник на Мисисипи Стейт записва средно по 15 точки, 3.7 борби и 5.4 асистенции в общо 9 двубоя на Галатасарай. Преди това Дий Бост има мачове в ШЛ с отборите на Страсбург през 2017/2018 и с Монако през 2016/2017, когато достига до Финалната четворка в надпреварата.

Вижте го сами: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани