10.2 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияЧерноморец достигна кота 100 в Ямбол (видео)

Черноморец достигна кота 100 в Ямбол (видео)

Бургазлии регистрираха 14-ти успех в НБЛ този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец спечели за 14-ти път в НБЛ през 2023/2024. Тимът на Васил Евтимов не остави шансове на Ямбол след 100:66 като гост в среща от 16 кръг в родния елит. Бургазлии имат в актива си и 2 загуби, с което се нареждат на върха в класирането, докато селекцията на Тони Дечев е с баланс от 6-10 на седма позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Евгени Хаджирусев завърши с 20 точки и 6 борби за Черноморец. По 18 добавиха Травис Макконико (6 борби, 9 асистенции) и Андрей Иванов (9 борби). Шон Смит се отчете с 14 точки, 6 борби и 5 асистенции. Виктор Онудиуе (9 борби) и Максим Чоков приключиха съответно с по 11 и 10.

Новото попълнение на Ямбол Кевин Хънт бе най-резултатен с 31 точки. Александър Матушев регистрира 21. Шакил Уолтърс остана с 11 точки и 10 борби.

И ОЩЕ: За ямболии не играха Павел Маринов, Иван Лилов и Питър Кис. На линия за бургазлии пък не бяха Христо Захариев, Милен Захариев, Ладериан Грифин и Тони Троша.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава стояха равностойно на паркета през първите 10 минути, като в края им все пак Черноморец взе минимален аванс за 26:23 чрез Шон Смит и Травис Макконико. През втория период гостите направиха серия от 18-9, дело на Шон Смит, Травис Макконико, Николай Георгиев и Виктор Онудиуе, за да фиксират 46:35 в своя полза. След паузата вицешампионите се завърнаха на паркета с 16 безответни точки, дошли от Шон Смит, Евгени Хаджирусев, Травис Макконико и Андрей Иванов, за 62:35. До финалната сирена „акулите“ не изпуснаха инициативата и стигнаха до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 януари Черноморец ще бъде домакин на Черно море Тича, докато три дни по-късно Ямбол ще играе срещу Левски.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани